שבע השאלות הבאות עימן יתמודד הנבחן המעוניין בציון פסיכומטרי גבוה הינן שאלות ניסוח מחדש (restatements). בדומה לשאלות השלמת המשפטים, גם שאלות הניסוח מחדש הינן למעשה משפט. ארבעת התשובות האפשריות הינן ארבעה משפטים נוספים. הנבחן מתבקש למצוא את המשפט היחיד מבין השלושה אשר מבטא את אותם הרעיונות אשר מבוטאים במשפט השאלה. נבחן שאלה לדוגמא:
The restatement questions in the English chapter of the Psychometric Test are somewhat confusing because many sentences are long and present more than one idea.
(1) All the restatement questions in the Psychometric Test are long, confusing and gives you many ideas
(2) Because many restatement questions in the Psychometric Test express more than one idea, and also because they can be pretty long, they are fairly confusing.
(3)There are many ideas on how to solve the long and confusing restatement questions which are somewhat common in the Psychometric Test
(4) In the Psychometric Test, the most long and confusing questions are the restatement questions because they express more than one idea
ניתן לראות כי ניתן לטעות בקלות לטעות בסוג זה של שאלות פסיכומטרי, מאחר ולעיתים קרובות המפתח להצלחה או כשלון טמון במילה אחת ומקומה במשפט. אם בשאלות השלמת המשפטים כותבי המבחן הפסיכומטרי בחנו בעיקר אוצר מילים ורק במידת מה דקדוק, שאלות אלו באות לבחון את רמת הדקדוק של הנבחן, את רמת הבנת הנקרא שלו ובמידת מסויימת את מהירות הקריאה שלו. רמת הקושי בשאלות הניסוח מחדש עולה בהדרגה, ותלמיד המעוניין בציון פסיכומטרי גבוה ישכיל לתרגל שאלות ניסוח מחדש רבות, כמו גם להעזר בניסיונו של מדריך פסיכומטרי מנוסה, אשר מכיר טכניקות התמודדות עם סוג שאלות מבלבל זה.
(התשובה לשאלה זו היא b. תרגום: מאחר ושאלות ניסוח מחדש רבות במבחן הפסיכומטרי מבטאות יותר מרעיון אחד, וגם מאחר והן עשויות להיות ארוכות, שאלות אלו מבלבלות למדי).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה