יום ראשון, 8 בנובמבר 2009

שאלות פסיכומטרי – שום דבר שלא ראינו בתיכון (או גם: הכנה לפסיכומטרי לבד חלק 2)

בפוסט הקודם דיברנו על הכנה לפסיכומטרי לבד, כלומר ללא קורס הכנה לפסיכומטרי, והעלנו את שאלת השאלות – לא, לא למה חומוס טעים עם קטשופ וקטשופ טעים עם מיונז אז למה חומוס ומיונז לא טעימים ביחד – שאלת השאלות שלנו הפעם היא האם הכנה לפסיכומטרי ללא קורס הכנה במכון לפסיכומטרי הוא משהו שנועד לפשוטי עם ממוצעים שכמותנו, או רק לאנשים סופר חכמים.

מחקרי העלה מסקנות מופלאות, בראשן העובדה כי מבחן פסיכומטרי מורכב מהמון-המון סוגים שונים של שאלות, אשר מחולקים לשלושה סוגי פרקים – פרק חשיבה מילולית, פרק חשיבה כמותית ופרק אנגלית לפסיכומטרי. אעשה כמנהג גדולים ממני ואתן בהם סימנים:

שאלות פסיכומטרי מילוליות: שאלות אשר מבוססות על מילים, שפה, דקדוק, וההיגיון הפנימי המאגד את כל אלו תחת המונח "השפה העברית". בין היתר עשוי להתקל תלמיד פסיכומטרי בשאלות מילוליות בהן הוא ידרש להשלים משפטים, לעמוד על שורשים, להפגין את שליטתו בהבנת הנקרא ואוצר מילים בעברית, וכמובן, גם לסדר נתונים ולחשוב בהיגיון.
השורה התחתונה – מרבית השאלות המופיעות בפרק חשיבה מילולית של פסיכומטרי עשויות להופיע בצורה כזו או אחרת בעמודי החידות של מדורי סוף השבוע של העיתונות.
הממממ.

שאלות פסיכומטרי כמותיות: מגוון רחב של שאלות פסיכומטרי המבוססות על מספרים, צורות, אותיות בלעז, זוויות ומה שבניהם. על מנת להתמודד את פרק חשיבה כמותית של פסיכומטרי בהצלחה על תלמיד פסיכומטרי לשלוט בכללים הבסיסיים של המתמטיקה והגיאומטריה, החל מסדר פעולות חשבון (נלמד בערך בכיתה ד') ועד למשוואות עם מספר רב של נעלמים (נלמד בערך בכיתות י'-יב').
השורה התחתונה – את רוב סוגי השאלות כאן יכול לפתור ילד בבית הספר היסודי, לשאר נדרש ידע ברמה של 3 יחידות מתמטיקה בתיכון.
מעניין.

שאלות פסיכומטרי באנגלית: השלמת משפטים, תיקון משפטים, אוצר מילים באנגלית והבנת הנקרא. קטעי קריאה קצרים יחסית, רמת אנגלית נדרשת באופן כללי – בינונית, פלוס מינוס.
השורה התחתונה – בימינו, ימים בהם כל ילד בכיתה ד' כבר מדקלם פרקים של עקרות בית נואשות, אין כאן שום דבר שלא שמענו או ראינו בעבר.
אהא...

אוקי, בואו נסכם – שאלות פסיכומטרי הן לא דבר כל כך קשה בעצם. אין כאן שום דבר שרובנו לא ראינו קודם, אין פה דרישה לפצח את האטום או להתחקות אחר צופן המקרא. בסופו של דבר יש לנו סדרת שאלות שהן לא כל כך קשות...
על מה כל המהומה אם כן? מה מונע מכל תלמיד פסיכומטרי באשר הוא לבצע הכנה לפסיכומטרי בעצמו, מבלי להעזר בשירותיו של מדריך פסיכומטרי או מורה פרטי לפסיכומטרי?

צריך להמשיך לחקור. עד שאחזור עם התשובות – אל תשכחו לתרגל.

תגובה 1:

  1. הרמה של השאלות עצמן בפסיכומטרי לא גבוהה.. אבל יש עיניין של חשיבה לאורך זמן וחוסר זמן

    השבמחק