יום שבת, 28 בנובמבר 2009

כשלא בטוח שהתשובה היא ג' (או גם מה עושים כשלא יודעים את התשובה במהלך מבחן פסיכומטרי)

שוב הגיע יום ושוטטתי באופן פסודו עסוק ברחבי מכון הכנה לפסיכומטרי שלנו. נתקלתי בזליג התלמיד יושב על הכורסא הנוחה. רגלו קפצצה בעצבנות ובעיניו ניתן היה לראות קווצות עצבים דואבים.
"זליג, מה קרה?" שאלתי, "נראה כאילו לא עצמת עין מאחר ובראשך התרוצצו מחשבות פסיכומטרי כל הלילה..."
הערתי הוציאה אותו מהרהוריו. "מה...? הא...? או, סקריבוס, שלום לך... צר לי, לא ראיתי אותך קודם... לא עצמתי עין מאחר ובראשי התרוצצו מחשבות פסיכומטרי כל הלילה..."
"אהא. ובכן, היה טוב לראות אותך, המשך בעבודה הטובה." סלחתי לעצמי, אך נראה היה כי לזליג אג'נדה אחרת.
"בוא שב, שתה משהו קר." אמר לי.
"צר לי, אך עלי להגות ספרי לימוד לפסיכומטרי..." התנצלתי. לשווא.
"שב. שתה משהו קר." אמר לי שוב. כמו שאלת גיאומטריה שנפתרה על דרך השלילה ברירותי הצטמצמו לאחת. התיישבתי בסמוך לתלמיד הפסיכומטרי ופיללתי בליבי כי יעבור מורה פרטי לפסיכומטרי ויחליף את מקומי.
זליג מזג לי כוס תה כבקשיש ואמר "הלילה חלפה בראשי מחשבה מטרידה ביותר. והפעם, שלא כמו בתקופה בה הפסקתי לסמוך על שאלות פ.ט.ל., מדובר בחשש המבוסס על סיפור אמיתי. אתה מבין, שלשום עשיתי סימולציה פסיכומטרי, ובאחת השאלות פתאום לא ידעתי את התשובה."
"ובכן, אין מדובר במקרה חריג... תלמידי פסיכומטרי רבים נתקלים בשאלות פסיכומטרי אשר הם לא יודעים עליה את התשובה..." מלמלתי, אך נראה כי צרת הרבים לא ניחמה את זליג.
"בדיוק! ניחא לא לדעת את הפתרון של שאלת פסיכומטרי במהלך סימולציית פסיכומטרי, אך מה יהיה במידה ואתקל בשאלה שכזו במהלך מבחן פסיכומטרי? מה יקרה אם בשעת הכושר אגמגם, אחא...?"
"ובכן, תראה..." החלתי לנחם, אך לשווא.
"אהההה! הלחץ, הלחץ!!!" קונן התלמיד פסיכומטרי, "איך אתקבל למדעי הביומולקולריה אנכרונריסטית???"
"באמת שעליי ללכת להגות ספרי לימוד לפסיכומטרי..."
"חלום חיי נגוז עוד לפני שהתחיל! האם נגזר עליי להביט בפקולטה למדעים מדוייקים בערגה ממרום הפקולטה למדעי הרוח, שם אין צורך לקבל ציון פסיכומטרי גבוה כדי להתקבל???"
"ובכן ישנה השמועה על פיה בנות מדעי הרוח משוחררות מחלוקי מעבדה..."
"אוי לי, אוי לי! מה יקרה אם במהלך מבחן פסיכומטרי אכשל ולא אדע את ההבדל בין א' ל- ב' לכל התשובות נכונות?"
בשלב הזה תפילותי נענו, ולזירת האירוע הגיע מורה פרטי לפסיכומטרי. מבט אחד בסצנה ומיד הוא הסתובב וכבר עמד להמלט אל הפטור המוענק בקרבי כיתות התרגול, אולם תפסתי בכנף מעילו של מורה פרטי לפסיכומטרי בזמן.
"שב, שתה משהו קר." אמרתי, "לזליג התלמיד יש שאלה בשבילך – מה עליו לעשות אם במהלך מבחן פסיכומטרי תבוא עליו לא-עלינו שאלה עליה אין לדעת את התשובה."

מה אמר מורה פרטי לפסיכומטרי? ומה עליכם לעשות אם וכאשר במהלך סימולציה או מבחן פסיכומטרי לא תדעו את התשובה? על כל זאת בפוסט הבא. עד אז, אל תשכחו לתרגל.

יום שלישי, 24 בנובמבר 2009

אתם לא לבד (או גם: איך לבצע הכנה לפסיכומטרי לבד)

בפוסט הקודם שוחחנו על כך שבחינה פסיכומטרית מושתתת על ההנחה כי רובם ככולם של הנבחנים השתתפו במסגרת של קורס הכנה לפסיכומטרי. לפיכך הגענו למסקנה שלא מומלץ לבצע הכנה לפסיכומטרי לבד, אלא אם כן מדובר במקרה ספציפי אחד – אנשים אשר מעוניינים לשפר ציון פסיכומטרי, ורק במידה והם כבר יודעים את החומר ברמה גבוהה למדי (כלומר אנשים אשר לא קיבלו ציון פסיכומטרי גבוה מספיק לשם קבלה למסלול לימודים בו הם מתעניינים). היום ננסה לעזור קצת לאותם פרשים בודדים, וננסה להעניק להם מספר עצות לחיים טובים, ולהכנה פרטית במיוחד לפסיכומטרי.

סביר להניח שאנשים המעוניינים לשפר ציון פסיכומטרי כבר השתתפו במסגרת של קורס פסיכומטרי. אנו מקווים מאוד שלא השלכתם את כל המחברות, כמו גם ספרי פסיכומטרי שלכם אל המוקד בערב שלאחר הבחינה, משום שפתיחתם מחדש היא הצעד הראשון אותו עליכם לבצע – עיינו מחדש בספרי הלימוד, במחברות, התרעננו, ולמדו מחדש את הדברים שכבר למדתם בעבר הקרוב. כנות היא דבר מאות חשוב, ולכן היו כנים עם עצמכם, והתמקדו בנקודות בהן אתם יודעים שאתם חלשים.

עיון מחודש בתוך ספרי לימוד פסיכומטרי שלכם הם כאמור הצעד הראשון, אולם לא בכך נגמר עיסוקכם עם ספרי לימוד פסיכומטרי – זווית חדשה ומרעננת על חומר הלימוד חשובה במיוחד כאשר אתם מעוניינים לשפר ציון פסיכומטרי, ולכן נסו למצוא ספרי לימוד פסיכומטרי של חברים אשר השתתפו במסגרת שונה של קורס הכנה לפסיכומטרי מזה שאתם השתתפתם בה. כמובן שמעבר להסברים חדשים על הנושאים הישנים גם תמצאו בספרים אלו תרגול רב, וכולנו תקווה שחבריכם השכילו להשתמש בעפרון ולא בעט.

כידוע, אנו חיים בתקופה בה מידע הפך להיות זמין מתמיד, ולכן ביקור ברשת האינטרנט אף הוא אחד הצעדים המומלצים בעת הכנה לפסיכומטרי ללא מסגרת של קורס הכנה לפסיכומטרי. חפשו אתרים בהם ניתן למצוא הסברים על אופן פתירת שאלות, אתרים ותוכנות בהן תרגול פסיכומטרי, ובקרו פורום פסיכומטרי באופן יום-יומי (שם ניתן למצוא שאלות, תשובות, הצעות, הסברים ועוד).

בנוסף לכל האמצעים הללו, זכרו שאתם אמנם מבצעים הכנה לפסיכומטרי לבד, אך עדיין אתם לא לבד. שיעורי עזר בפסיכומטרי הם לא מילה גסה – כמו שכשהייתם בתיכון פניתם מדי פעם למורה פרטי לשם חיזוק הנקודות החלשות שלכם, כך גם בפסיכומטרי – כיום ניתן לקבל שיעורי עזר פסיכומטרי אשר מועברים על ידי מורה פרטי לפסיכומטרי, במהלכם תוכלו לשאול את המורה הפרטי שאלות או לבקש ממנו הנחיות ועזרה בנקודות שונות הדורשות חיזוק. במילים אחרות, שיעורי עזר בפסיכומטרי הוא בדיוק מה שאתם צריכים כדי לשפר ציון פסיכומטרי ולמצות את הפוטנציאל הטמון בכם עד תום.

בפוסט הבא נדבר על משהו אחר לגמרי. עד אז – אל תשכחו לתרגל.

יום שבת, 21 בנובמבר 2009

800 הוא המספר הכי בודד (או גם: אז למי כן מומלץ לעשות פסיכומטרי לבד?)

שלום לכם!
בפוסטים הקודמים דיברנו על הכנה לפסיכומטרי לבד, כלומר ללא קורס הכנה לפסיכומטרי. בחנו למה אפשרי לבצע הכנה אישית כזו (שאלות פסיכומטרי הן לא בדיוק פיצוח הגרעין האיראני) ומה המגבלות של הכנה לפסיכומטרי כזו (לא לומדים טכניקות להתמודד עם לחץ הזמן, לא זוכים לתוכנית לימודים מקיפה, לא זוכים למסגרת תומכת). כמו כן, את הפוסט הקודם סיימנו בהצהרה שעדיין אפשר ללבצע הכנה אישית לפסיכומטרי, ללא קורס הכנה לפסיכומטרי, בנסיבות שונות ובהיותכם אנשים שונים. מהן אותן נסיבות ומיהם אותם אנשים אשר הכנה אישית לפסיכומטרי אולי עדיפה להם...? כבר נגלה הכל...

למי כן מיועדת הכנה אישית לפסיכומטרי (כלומר ללא קורס הכנה לפסיכומטרי)? במידה ואינכם סופר-גאונים אשר מסוגלים לראות את המטריצה של הקיום בהינד עפעף, קראו לדעתי משוחד, אולם עלי לומר שלא – זה לא מומלץ. כיום הבחינה הפסיכומטרית כתובה ומתוכננת מתוך ההנחה שרובם ככולם של האנשים הניגשים אליה עברו קורס הכנה לפסיכומטרי. אף על פי כן, קיימים אנשים הנמצאים במצב מסויים להם דווקא כן אמליץ לגשת להבחן במבחן הפסיכומטרי ללא קורס הכנה לפסיכומטרי – אנשים אשר מעוניינים לשפר את הציון הקיים שלהם.

אכן, ברחבי הארץ קיימת קהילה לא קטנה של אנשים אשר כבר ניגשו לבחינה הפסיכומטרית, קיבלו את הציון שקיבלו, ומעוניינים לשפר אותו. זה הרגע לבצע תת-חלוקה של קהילת משפרי ציון פסיכומטרי – הסקטור הראשון בקהילה זו כולל את אלו שלא קיבלו ציון פסיכומטרי גבוה מספיק כי הם לא באמת יודעים כיצד לפתור את השאלות. לחברי סקטור זה אמליץ להשתתף שוב במסגרת של קורס הכנה לפסיכומטרי – אי ידיעת חומר הבחינה היא מתכון בטוח לכשלון ראשון, וגם לשני. אולי קורס פסיכומטרי פרטי יוכל לעזור, אפילו מתכונת מצומצמת של קורס פסיכומטרי פרטי שכזה, בו יוכל התלמיד להתמקד בנקודות החלשות שלו ופחות בנקודות החזקות.

הסקטור השני של קהילת משפרי הציון הוא אלו אשר יודעים את חומר הלימוד – אך לא קיבלו ציון פסיכומטרי גבוה מספיק לשם קבלה למסלול הלימוד שהם מעוניינים להשתלב בו. בין כל המגזרים, הקהילות והסקטורים, האנשים אשר לא קיבלו ציון פסיכומטרי גבוה מספיק לשם השתלבות במסלול בו הם חפצים – ואך ורק להם – אמליץ לגשת למבחן פסיכומטרי ללא קורס הכנה לפסיכומטרי. למה? פשוט מאוד – כי הם יודעים את החומר, אך קרה מה שקרה בבחינה (התרגשות, עייפות, טעות אנוש וכו') אשר גרם להם לקבל ציון נמוך יותר מכפי שהפוטנציאל שלהם מאפר להם (איך אומרים, בסימולציות קיבלתי יותר).

כיצד על קבוצת מיעוט זו ללמוד לבד לבחינה פסיכומטרית? על זאת נדבר בפוסט הבא. עד אז – אל תשכחו לתרגל.

יום שבת, 14 בנובמבר 2009

אז למה לא לבד...? (או גם: למה צריך קורס פסיכומטרי?)

בפוסט הקודם דיברנו על כך שהשאלות הנשאלות במהלך מבחן פסיכומטרי בעצם לא כל כך קשות – השאלות הנשאלות בפרק האנגלית אינן אתגר לצעירים רבים אשר התחנכו על ברכי תוכניות טלוויזיה ומשחקי מחשב בלעז; השאלות הנשאלות במהלך פרק חשיבה כמותית לא יביאו לפיצוח האטום, אך מזכירות במידה חשודה את השאלות הנשאלות במהלך בחינת הבגרות; והשאלות הנשאלות במהלך פרק חשיבה מילולית דומות מאוד לחידות היגיון שנשאלות במגזיני סוף השבוע. מדוע אם כן כל כך הרבה אנשים בוחרים להשתתף במסגרת של קורס הכנה לפסיכומטרי ולא ללמוד ולהתכונן לבחינה לבד?

התשובה לשאלה זו נעוצה בעובדה שלמעשה הכנה לפסיכומטרי לא מסתכמת רק באיך לפתור את השאלות הנשאלות. סביר להניח שאדם אשר לא ראה מימיו שאלת פסיכומטרי ויתקל באחת כזו, אם ישב עליה זמן ממושך יצליח בסופו של דבר לפתור אותה. אבל למי שלא יודע – הבחינה הפסיכומטרי מורכבת מלמעלה ממאתיים שאלות, ולמרבה הצער המרכז הארצי לבחינות והערכה לא הקציב לנבחנים רבע שעה לפתור כל שאלה. במקרה הטוב – דקה.

במהלך קורס הכנה לפסיכומטרי נלמדות בראש ובראשונה טכניקות פתירה לכל סוג שאלה במבחן. כלומר, תלמידי קורס הכנה לפסיכומטרי באים לבחינה מוכנים – הם יודעים בדיוק אילו סוגי שאלות ימתינו להם במהלך הבחינה, והם ידעו בדיוק כיצד להתמודד עם כל אחת ואחת מהן, וכיצד להתמודד עימן מהר. אכן, קורס הכנה לפסיכומטרי במידה רבה מתמקד בפיתוח טכניקת פתירה מהירה לכל שאלה, כך שכאשר תלמיד קורס הכנה לפסיכומטרי יגש לבחינה הוא יוכל לפתור את השאלות במהירות מספקת.

דבר חשוב נוסף שיש לזכור אודות מבחן פסיכומטרי הוא היקף החומר. שוב, למי שלא יודע – במבחן פסיכומטרי יש המון חומר ללמור. כאילו ממש-ממש-ממש המון...! עשרות סוגי שאלות, וכל אחת מהן צריך לדעת באופן מושלם איך לפתור, ללא שמץ של היסוס. היקף החומר הגדול קשה להתמודדות עצמאית למרבית הצעירים אשר מתכוננים לפסיכומטרי – הם זקוקים למישהו שיעזור להם לארגן את החומר, יעזור להם ללמוד אותו בסדר הנכון, ויבנה עבורם תוכנית לימודים הדרגתית, ואם אפשר, אישית. בנוסף לכך, כל מי שלמד לעצמו במבחן יודע כמה קשה ללמוד בלי מסגרת (בשבע מילים – הפסקת GTA לחמש דקות שהופכת לשלוש שעות...? נשמע מוכר למישהו...?). קורס הכנה לפסיכומטרי הוא למעשה מסגרת לימוד – התלמיד יודע שעליו להגיע לשיעורים במועדים קבועים, שהוא התחייב בפני המדריך לעמוד במטלות ולהכין את שיעורי הבית, ושיהיה מישהו שיכעס עליו כאשר לא יעמוד במטלות אלו. אל ניתן להיבריס להכשיל אותנו – בשורה התחתונה כולנו זקוקים לקצת משמעת...

לסיכום – אין ספק שפתירת שאלות פסיכומטרי ללא הכנה מוקדמת אפשרית בהחלט, אולם קורס הכנה לפסיכומטרי הוא הרבה מעבר לפתירת שאלות. קורס הכנה לפסיכומטרי מעניק לתלמיד שמשתתף בו כלים יקרים מפז במהלך ההכנה לבחינה – טכניקות, תרגול, ניסיון, עמידה בזמנים, וגם מסגרת. אולם למרות כל האמור לעיל, יש לציין כי קורס הכנה לפסיכומטרי לא תמיד הכרחי. באילו מקרים ניתן להתכונן לבד לבחינה הפסיכומטרית? ואיך לעשות את זה לבד?

הפוסטים הבאים יענו על הכל. עד אז, אל תשכחו לתרגל.

יום ראשון, 8 בנובמבר 2009

שאלות פסיכומטרי – שום דבר שלא ראינו בתיכון (או גם: הכנה לפסיכומטרי לבד חלק 2)

בפוסט הקודם דיברנו על הכנה לפסיכומטרי לבד, כלומר ללא קורס הכנה לפסיכומטרי, והעלנו את שאלת השאלות – לא, לא למה חומוס טעים עם קטשופ וקטשופ טעים עם מיונז אז למה חומוס ומיונז לא טעימים ביחד – שאלת השאלות שלנו הפעם היא האם הכנה לפסיכומטרי ללא קורס הכנה במכון לפסיכומטרי הוא משהו שנועד לפשוטי עם ממוצעים שכמותנו, או רק לאנשים סופר חכמים.

מחקרי העלה מסקנות מופלאות, בראשן העובדה כי מבחן פסיכומטרי מורכב מהמון-המון סוגים שונים של שאלות, אשר מחולקים לשלושה סוגי פרקים – פרק חשיבה מילולית, פרק חשיבה כמותית ופרק אנגלית לפסיכומטרי. אעשה כמנהג גדולים ממני ואתן בהם סימנים:

שאלות פסיכומטרי מילוליות: שאלות אשר מבוססות על מילים, שפה, דקדוק, וההיגיון הפנימי המאגד את כל אלו תחת המונח "השפה העברית". בין היתר עשוי להתקל תלמיד פסיכומטרי בשאלות מילוליות בהן הוא ידרש להשלים משפטים, לעמוד על שורשים, להפגין את שליטתו בהבנת הנקרא ואוצר מילים בעברית, וכמובן, גם לסדר נתונים ולחשוב בהיגיון.
השורה התחתונה – מרבית השאלות המופיעות בפרק חשיבה מילולית של פסיכומטרי עשויות להופיע בצורה כזו או אחרת בעמודי החידות של מדורי סוף השבוע של העיתונות.
הממממ.

שאלות פסיכומטרי כמותיות: מגוון רחב של שאלות פסיכומטרי המבוססות על מספרים, צורות, אותיות בלעז, זוויות ומה שבניהם. על מנת להתמודד את פרק חשיבה כמותית של פסיכומטרי בהצלחה על תלמיד פסיכומטרי לשלוט בכללים הבסיסיים של המתמטיקה והגיאומטריה, החל מסדר פעולות חשבון (נלמד בערך בכיתה ד') ועד למשוואות עם מספר רב של נעלמים (נלמד בערך בכיתות י'-יב').
השורה התחתונה – את רוב סוגי השאלות כאן יכול לפתור ילד בבית הספר היסודי, לשאר נדרש ידע ברמה של 3 יחידות מתמטיקה בתיכון.
מעניין.

שאלות פסיכומטרי באנגלית: השלמת משפטים, תיקון משפטים, אוצר מילים באנגלית והבנת הנקרא. קטעי קריאה קצרים יחסית, רמת אנגלית נדרשת באופן כללי – בינונית, פלוס מינוס.
השורה התחתונה – בימינו, ימים בהם כל ילד בכיתה ד' כבר מדקלם פרקים של עקרות בית נואשות, אין כאן שום דבר שלא שמענו או ראינו בעבר.
אהא...

אוקי, בואו נסכם – שאלות פסיכומטרי הן לא דבר כל כך קשה בעצם. אין כאן שום דבר שרובנו לא ראינו קודם, אין פה דרישה לפצח את האטום או להתחקות אחר צופן המקרא. בסופו של דבר יש לנו סדרת שאלות שהן לא כל כך קשות...
על מה כל המהומה אם כן? מה מונע מכל תלמיד פסיכומטרי באשר הוא לבצע הכנה לפסיכומטרי בעצמו, מבלי להעזר בשירותיו של מדריך פסיכומטרי או מורה פרטי לפסיכומטרי?

צריך להמשיך לחקור. עד שאחזור עם התשובות – אל תשכחו לתרגל.

יום ראשון, 1 בנובמבר 2009

בדד אלמד (או גם: קורס הכנה לפסיכומטרי? אני, סוליקו אני!)

ישבתי לפני זמן מה עם ברה'לה ושוחחנו על קורס הכנה לפסיכומטרי.
"תגיד לי, סקריבוס," אמר ברה'לה והדליק ציגערה, "מה הקטע הזה עם קורס הכנה לפסיכומטרי?"
"למה אתה מתכוון?" שאלתי.
"קורס הכנה לפסיכומטרי – אני צריך את זה?"
אעשה הפסקה קטנה בנרטיב ההיסטורי, ואספר לכם מעט על ברה'לה. הוא השתחרר לפני זמן מה משירות ממוצע בצבא ההגנה, עובד בחברה ממוצעת ושוקל מה לעשות בהמשך חייו, אשר עד לנקודה זו, היו ממוצעים למדי. גמגמתי במבוכה לפיכך. לרוב אנשים אשר מוותרים על קורס הכנה לפסיכומטרי נחשבים כתלמידים מוצלחים ביותר, אולם אודה ואתוודה – עד לנקודה זו בחיי עוד לא פגשתי אף אדם אשר החליט לוותר על קורס הכנה לפסיכומטרי ולגשת לבחינה ללא הכנה ממוסדת מסוג כזה או אחר. כן, השמועות הגיעו גם לאוזני, אודות פלוני זה אשר הוציא כך וכך והתקבל להנדסת חשמלטיקה פיצוחית או אלמוני כזה אשר הוציא כך וכך והתקבל לאינטרקונטנטינליה ביו-כימיקלית... אולם הכרות אישית עם עילוי שכזה אשר החליט לוותר על קורס הכנה לפסיכומטרי? צר לי, אך לאו, לא היה לי הכבוד להכיר...
"שמע," אמרתי לו. "אני אצטרך לחזור אליך בקשר לזה."

אותו הלילה שנתי הייתה טרופה. התהפכתי על יצועי נים ולא נים. לנגד עיני העצומות חלפו תרגילי גיאומטריה מיותמים ללא פתרון, ולאחר מכן תמונת מורה פרטי לפסיכומטרי מנגן באקורדיון שירי לכת רוסיים על הגשר המפריד בין תל אביב לרמת גן ברכבת מרכז. מצאתי את עצמי קם שטוף זיעה קרה לשמע האורלוגין מצלצל שבע פעמים, וזכרון טרוף בראשי אודות חזיון טופס מאת המרכז להארצי לבחינות והערכה המגיע לתיבת הדואר של ברה'לה עם המספר 203 בסמוך לשמו של ידידי.

כבר עמדתי להרים את מכשיר השח-אל-חוט-רחוק לברה'לה ולומר לו "ידידי, השתתפות במבחן פסיכומטרי ללא קורס הכנה לפסיכומטרי כמוה כקפיצת ראש לעסקי סילור רצפות הלינוליאום", אך עקב השעה המאוחרת לפנות בוקר עצרתי בעדי – ברה'לה הוא חייל משוחרר ממוצע, ולכן הוא זקוק לשעות השינה שלו. במקום זאת פתחתי את העיתון והתעדכנתי ברעות היום, כמנהגי מדי יום טרם תחילת מלאכת הכתיבה לפסיכומטרי, אשר כמו השיר שלנו, איננה נגמרת לעולם. או אז, באותו רגע גורלי, השתנתה כל תפיסת עולמי באשר ללמידה לקראת בחינה פסיכומטרית ללא קורס הכנה לפסיכומטרי. זה קרה כאשר עיני נתקלו בכותרת שנכתבה באותיות קידוש סקנדל עיתונאות כתובה –

"רופא מנתח שוכח כוס תה בתוך ברך מנותח..."

אין אדם במדינה שלא ראה כותרות שכאלו מדי פעם בפעם. "המממ..." אמרתי לעצמי, "אם מטומטמים כמוהו יכולים להיות רופאים מנתחים, אז בוודאי שאדם ממוצע כמו ברה'לה יכול לנסות ללמוד לבחינה הפסיכומטרית לבדו..."

החלטתי שאקח זמן לחקור ולדרוש בנושא של הכנה עצמית לפסיכומטרי טרם אשוב עם גזר הדין לברה'לה. תוצאות מחקרי יפורסמו בפוסט הבא, בעוד מספר ימים.
עד אז – אל תשכחו לתרגל.