יום שלישי, 25 באוגוסט 2009

הבלתי מתרשלים (או גם האם קבוצות הכנה לפסיכומטרי מתאימות גם לך?)

שיעור פסיכומטרי פרטי חינם...!!!
ענו על האתגר שבסוף הפוסט ותזכו בשיעור פרטי חינם – בלי חוכמות, עניינים או בלגנים – תשובה נכונה = הכנה לפסיכומטרי חינם!



בשני הפוסטים הקודמים דיברנו על הכנה לפסיכומטרי בקבוצות למידה. דיברנו על כך שקבוצות למידה הן הכנה לפסיכומטרי חינם שעוזרת לכם לפתור שאלות ואתגרים קשים ומדרבנת אתכם ללמוד (שזה טוב), אך באותה מידה גם עשויה לגרום לכך שתמצאו את עצמכם עסוקים בחיפוש סרטונים על שרה/באפי במקום תרגול ניסוח מחדש באנגלית (שזה אפילו יותר טוב באופן כללי, אבל לא לקבלת ציון פסיכומטרי גבוה).




(אממ... כן, שוב פעם משהו על קבוצות למידה.. ררר...)



וכעת נשאלת שאלת השאלות, שמאז ששאלו לראשונה מי ירה בקנדי (נו, זה ברור – קווין קוסטנר!) לא נשאלה כל כך הרבה: למי בעצם מתאימה הכנה לפסיכומטרי בפורום מרובה משתתפים...???
היום ננסע לקבוע בתכל'ס למי מתאימות קבוצות הכנה לפסיכומטרי, באופן הטוב ביותר שאי פעם הומצא לקבלת החלטות– שאלון שאל את עצמך!!!

הנחיות – ענה על השאלות הבאות בכנות ובסיום ספור את הנקודות שצברת (בהתאם למספר התשובה), וגלה אחת ולתמיד האם קבוצות למידה של הכנה לפסיכומטרי הן יסייעו לך לקבל ציון פסיכומטרי גבוה או ישלחו אותך הישר ללימודי סילור רצפות לינוליאום. מוכנים...?
(עם הקוראות סליחה – השאלון כתוב בלשון זכר, אולם מובן שאתן מוזמנות להשתתף בו)

א. כאשר אתה לומד למבחן פסיכומטרי לבד אתה...

1. קם בשבע בבוקר, מתחיל ללמוד בשמונה בבוקר, רבע שעה הפסקת אור שמש ונכנס למיטה בעשר
2. קם בתשע-עשר, מתחיל ללמוד באחת עשרה, חצי שעה צהריים, רבע שעה נמנום ולמיטה בחצות
3. קם בשתים עשרה כי יש שידור חוזר של סקראבס מהערב, אוכל, שותה, מנמנם, משחק GTA, רואה סקראבס בערב, בירה כדי לנקות את הראש ולמיטה באחת-שתיים. אה, כן, גם לומד קצת בין לבין.


ב. כאשר אתה לומד למבחנים, הפלאפון שלך...

1. סגור, מנותק מהבטריה ומונח תחת הבלטה הסמוכה לזו שתחתיה מוטמנים הדולרים של סבתא
2. על שקט, לידי, ואני חוזר למי שהתקשר בהפסקות
3. סליחה אחי, אני בטלפון, מה שאלת?


ג. בהנחה ושמך הוא טל, בספר המחזור מבית הספר כתבו עליך חבריך...

1. "יש שיאמרו שטל מאוד אוהב ללמוד. יש שיאמרו שהוא לחוץ ולכן אי אפשר לדבר איתו כשהוא מתכונן לבחינה. כך או כך הוא חננה." (כן, כן בלוג מתחרה, מדובר בהרמת הכפפה! {האמת היא שעכשיו כשהוא בחו"ל הוא לא יכול להרביץ לי עם האגרוף שלו...})
2. "אצל טל הכל בסבבה, אין לחץ והכל מסתדר במקום איכשהו. לפעמים הוא במרכז, לפעמים הוא בצד, לפעמים הוא יודע מה הוא רוצה, לפעמים פחות, אבל איכשהו הוא תמיד מוצא את המקום שלו."
3. "מה שבטוח, מורה פרטי פסיכומטרי לא יצא מטל – אין לו יכולת לשבת על התחת שלו למשך יותר מדקה, כך שלא סביר להניח שיוכל להושיב אחרים."


ד. כיצד אתה נוהג ללמוד מילים לפסיכומטרי?

1. קם בבוקר, מעתיק את כל המילים מהמילון פסיכומטרי על כרטיסיות, קורא את כולן במשך היום ולמחרת שוב פעם
2. יושב על המילים, כותב אותן, מנסה לשבץ אותן במשפטים, מתייעץ עם מורה פרטי לפסיכומטרי או חברים
3. יושב דקה ורבע על המילון, מתייאש ושם GTA כדי להרגע


ה. ספרי פסיכומטרי הם עבורך...

1. בסיס העבודה ליום הכנה לפסיכומטרי
2. אחלה אינסטרומנט, אבל יש עוד דרכים להתכונן חוץ מהם
3. הדבר שמונע מהשולחן עליו אני משחק GTA מלהתנדנד


ו. קורס פסיכומטרי עוזר לך להתכונן לקראת הבחינה הפסיכומטרית כי...

1. מורה פסיכומטרי, ובעיקר מורה פרטי פסיכומטרי, יוכל להעביר לי את כל הידע הדרוש לי לשם קבלת ציון פסיכומטרי גבוה.
2. קורסי פסיכומטרי מלמדים אותי כל מיני שטיקים על איך לעבור את הבחינה בסבבה
3. יש המון חתיכות בדרך למכון הכנה לפסיכומטרי


תוצאות:

6 – 9 נקודות:
אין ספק שנרשמת לבחינה הפסיכומטרית כדי להצטיין בה ולקבל ציון פסיכומטרי. כעקרון אתה לא צריך קבוצת למידה לפסיכומטרי כי אתה יודעים איך ללמוד לבד, ואתה עושה את זה טוב. אם בכל זאת תחליט ללמוד יחד עם כמה חברים קח בחשבון שסביר להניח שאתה תהיה זה שיוביל את הקבוצה לטוב ולרע – מחד תהיה המדרבן העיקרי וההשראה ללמוד, אולם מאידך אתה יכול למצוא את עצמך הבייביסיטר, וכך לבזבז לעצמך שעות למידה יקרות. כמו כן, אם אתה מזל גדי אז יכול להיות שתקום היום קצת מצוברח. אם אתה לא מזל גדי, או אם אתה כן מזל גדי אבל אתה לא מצוברח היום אז לא משנה.


(מזל גדי. לא קל.)


10 – 14 נקודות:
אתה שומר על דברים בפרופורציה, מנסה למצוא איזון בעת הכנה לפסיכומטרי ובאופן כללי בחיים. קבוצת למידה לפסיכומטרי יכולה להיות עבורך ברכה – אנשים סביבך עשויים להיות כוח מדרבן ומקדם, אפילו אם אתה יודע ללמוד לבד. בנוסף לכך, אם מגרד לך באף זה אומר שמישהו חושב עליך.

15 – 18 נקודות:
ידידי... אם אתה מעוניין לעבור את מבחן פסיכומטרי מומלץ לך ביותר למצוא כמה חבר'ה שישאו אותך על כתפיהם במהלך הימים של הכנה לפסיכומטרי, כי נראה שקצת קשה לך להושיב את עצמך ללמוד לאורך זמן. מילת אזהרה קטנה לקבוצה שתכניס אותך תחת כנפיה – הבחור הזה עומד להציע הפסקה כל רבע שעה למשך חצי שעה. שימו עין עליו ותהיו חזקים.


עכשיו, אחרי שביררתם אחת ולתמיד האם קבוצות הכנה לפסיכומטרי הן בשבילכם או לא, הגיע הזמן לפתוח מסורת חדשה בבלוג – אתגר השבוע!!!
הרעיון פשוט מאוד. מדי פעם נחוד לכם חידה, ואם תענו עליה נכון – תקבלו פרס.
הפרס השבוע – שיעור פסיכומטרי פרטי חינם!
החידה השבוע תהיה כמעט אותה החידה של שבוע שעבר, מאחר וגם אם המון אנשים ידעו את התשובה לה בלב, אותנו הם לא שיתפו בה. ולכן נשאל אותה שוב בעריכה קלה –

מהי משמעות המושג פולסא דנורא ומאיזה שפה הוא הגיע?

תשובות יש לשלוח לכתובת הבאה:
info@onexone.co.il
בנושא יש לכתוב "אתגר השבוע" ובתוכן המייל יש לכתוב את התשובה לשאלה ופרטים ליצירת קשר עמכם.

זהו להפעם, תלמדו המון ואל תשכחו לתרגל.

יום חמישי, 20 באוגוסט 2009

הצד האפל של קבוצות הכנה לפסיכומטרי

בפוסט הקודם סקרנו מעלותיהן של קבוצות הלימוד כאמצעי הכנה לפסיכומטרי – הן גם פורום פסיכומטרי מכובד בו ניתן להיעזר האחד בשני על מנת לפתור סוגיות סבוכות, והן גם קבוצת תמיכה אשר מונעת מתלמידי הכנה לפסיכומטרי מיואשים מלאסוף קבוצת מקובלים ולהטיל פולסא דנורא על קורס פסיכומטרי באשר הם. ואפרופו מקובלים, אורי מאצלנו הואיל בטובו להזכיר יתרון נוסף של קבוצות למידה – קבוצות למידה למעשה מאפשרות לתלמידי הכנה לפסיכומטרי לפתח את הידע והמחשבה באופן הדדי על ידי התפלפלות, התדיינות ושאילת שאלות, שהן כידוע הצעד הראשון בקבלת תשובות. עוד ציין אורי כי למעשה מדובר בטכניקת הלימוד היהודית המסורתית (להיות חכמולוג כלפי כל מי שמסביבך, תכונה יהודית שהיא כידוע לכל הסיבה היחידה שאיכשהו הצלחנו לשרוד כל כך הרבה שנים).

השבוע ננסה להאיר את הצד האפל של קבוצות הלמידה – ננסה להראות לכם למה הן יכולות להיות הדבר הכי גרוע שיכול לקרות לציון הפסיכומטרי שלכם. ובהמשך לאווירת היודאיקה שהחלה לאפוף את הפוסט הזה, צידן האפל של קבוצות למידה יואר לכם במשל.

שוב נחזור אלפי שנים בזמן לשנת 1999. אחיכם האוחז בעט וידידו פילו מק'גרגור (חצי אירי חצי מפרדסיה) בשיעור נהיגה בלב נתניה. המורה המלמד, דרור, מנמיך את הרדיו וקולו הזועם של נתן זהבי סוג של הוחלש.





(זהבי. "לך, יא עמלק זחוח ת#$! נראה לך שקבוצות למידה לפסיכומטרי יעזרו לך???")



"תגידו לי, שני טמבלים שכמותכם" שואל המלמד, "תיאוריה כבר עשיתם?"
אנוכי ופילו מביטים האחד בשני, מגרדים זה בראשו של זה ושואלים "מה זה תיאוריה?"
אחרי שגילינו שזה מבחן שצריך לעשות כדי לקבל רשיון החלטנו ללמוד אליו ביחד במשך יום-יומיים מרוכזים, ולגשת למועד שבהמשך השבוע. התייצבתי בביתו של פילו (זה שבפרדסיה, לא זה שבאירלנד) ובדומה למתכונת הכנה לפסיכומטרי הקמנו קבוצת למידה. או יותר נכון לומר, קבוצת, כי למידה לא הייתה באותם יומיים. לעומת זאת היו הדברים הבאים:

שתיית קפה
כתיבת שיר ראפ
הכנת חביתות
הכנת חביתיות
הפסקות
נגינה בגיטרת ותופי אוויר לצלילי Dream Theater
קפיצה לביטון שגר מעבר לרחוב
ערימות ילדים (בגיבוי ביטון)
סשן חיקויי אוזי אוזבורן
מחבואים
ריכול
התדיינות בשאלה מי יותר שווה – באפי או שרה מישל גלר

למרבה חוסר ההפתעה, את מבחן התיאוריה שנינו לא עברנו. היינו למושא לעגם של כל החבריא מאחר והיינו היחידים בשכבה שנכשלו בתיאוריה (או לפחות אלו שהודו בכך...). בנוסף, המורה לנהיגה נכנס לרשימה הארוכה של אנשים שאכזבתי במשך חיי.

(באפי או שרה? אמממ... כן, משהו על קבוצת למידה... ררר...)

נראה שאין צורך להכביר במילים אודות מוסר ההשכל של משל זה. תלמידי קורס פסיכומטרי באשר הינכם, אם אתם מעוניינים לא להיות הסיבה להלבנת שיערו של מורה פרטי לפסיכומטרי או מדריך פסיכומטרי רגיל, אנא שקלו בכובד אם לכם ולשותפיכם ללמידה יש את היכולת לבצע הכנה לפסיכומטרי משותפת ברצינות... איך להחליט אם יש לכם יכולת זו? איך לדעת האם קורצתם מהחומר הנכון של אנשים המסוגלים להתמודד עם הלחץ הנפשי האדיר של הכנה לפסיכומטרי קבוצות למידה? כל זאת ועוד נברר בשבוע הבא. ועד אז, אל תשכחו לתרגל...

* אתגר השבוע – מי יודע מה משמעות המושג פולסא דנורא, מאיזו שפה הוא הגיע אלינו ומה ארץ המוצא של שפה זו...?



יום ראשון, 16 באוגוסט 2009

הנה מה טוב ומה נעים הכנה לפסיכומטרי יחד

בזמן האחרון דיברנו לא מעט על פרק אנגלית של המבחן הפסיכומטרי. ולכן, חלאס עם העמלקית הזו! לנושאים לועזיים נוספים עליהם יש לדבר, נחזור בקרוב. אבל עכשיו הגיע הזמן לדבר על נושאים קצת יותר ציוניים – קבוצות לימוד, אחד מעמודי התווך של הכנה לפסיכומטרי ומדינת ישראל.




(קבוצת הלמידה הראשונה בארץ ישראל)


כולנו כבר יודעים כי קורסי פסיכומטרי - בין אם רגילים בכיתות צפופות או מורה פרטי פסיכומטרי - הם התחלה אך הם לא הכל. הכנה לפסיכומטרי כוללת במידה רבה גם התכוננות עצמית אינטנסיבית על ידי תרגול פסיכומטרי. בפוסטים הבאים נבחן את היתרונות והחסרונות של קבוצות לימוד. למי הן מתאימות? מתי הן מתאימות? כמה אנשים כדאי לכלול בקבוצות אלו? אלו ספרי פסיכומטרי צריך כדי לקיים קבוצת לימוד של הכנה לפסיכומטרי? כל זאת ועוד – היום ובהמשך החודש.

מהותו של אותו מוסד מפואר, המכונה קבוצות לימוד, ידוע – ללמוד לבד זה משעמם, אז למה לא להשתעמם עם עוד כמה חבר'ה? אולם רצה ג'א, ובנוסף לצורך החברתי שקבוצות לימוד מספקות לתלמיד, איכשהו יוצא שיש להן גם מעלות לימודיות חיוביות, באופן כללי וגם במקרה של הכנה לפסיכומטרי. זאת תודות לשתי תכונות נפלאות שנובעות מעצם הלמידה עם אנשים נוספים.

התכונה הנפלאה הראשונה של קבוצות למידה היא שאם נתקעים תמיד יש את מי לשאול. הרי מדי פעם נתקלים בשאלות איומות דוגמאת אנלוגיה כמו "מדריך פסיכומטרי פרטי : ז'יטוני מפעל הפיס" (א. ספרי פסיכומטרי : חרמש ; ב. קבוצת למידה של פסיכומטרי : ז'בוטינסקי ; ג. תשובה ב' ; ד. כל התשובות נכונות), שנראה שנכתבה רק כי כותב השאלות עושה ניסויים בפסיכולוגיה קלינית (כמה תלמידים אפשר לשלוח לטיפול). אם הלמידה באותו יום גורלי בו נתקל התלמיד בשאלה הייתה אינדיבידואלית התלמיד ההמוצע היה מעלה את אוסף ספרי פסיכומטרי שלו בלהבות. לעומת זאת, למידה בקבוצות מגדילה את הסיכוי כי מישהו מחבריה יזכה בהארה אלוהית, יבין איך לפתור את שאלות האבדון הללו, ואז – ילמד את כל שאר חברי הקבוצה איך עושים זאת. חברי הקבוצה לומדים ידע חדש והזוכה בהארה אשר התנסה זה עתה בקצת הדרכת פסיכומטרי מעמיק את הבנתו בסוגיה מעצם הסברת פתרונה לשאר החברים.

היתרון השני של הכנה לפסיכומטרי בקבוצת לימוד הוא למעשה הדרבון ההדדי. הרי כולנו מכירים את השתלשלותו של יום הכנה לפסיכומטרי ממוצע:

10:00 – יקיצה טבעית (כדי שחלילה לא נהיה עייפים במשך היום)
10:30 – הכנת ארוחת בוקר דשנה (כי ארוחת בוקר היא הארוחה החשובה ביום)
11:00 – שנ"צ (כדי לעזור לארוחת בוקר להתעכל)
12:00 – השעה בה פתחתם ספרי פסיכומטרי מתוך כוונה לא לסגור אותם עד 4
12:15 – פתיחת רדיו (התוכנית של זהבי עכשיו. והרי אין בעיה ללמוד עם קצת רדיו, לא?)
12:45 – השעה שבה שמתם לב שלא הצלחתם להתרכז בלימודים כי זהבי בדיוק התעצבן ורציתם לשמוע איך הוא יקלל את המאזין שעלה מולו בטלפון. כדי להתאושש יצאתם להפסקה.
13:15 – השעה שבה סיימתם את ההפסקה, שמתם שניצל בתנור והתיישבתם רק לחמש דקות מול הטלוויזיה
13:45 – השעה בה סגרתם את הטלוויזיה והלכתם לשנ"צ זריז כדי להתרענן לקראת למידה אינטנסיבית
15:00 – השעה בה התעוררתם מהשנ"צ ופתחתם ספרי פסיכומטרי מתוך כוונה לא לסגור אותם עד 8
17:00 – השעה בה נמאס לכם ללמוד ופתחתם GTA רק לחמש דקות כדי לנקות את הראש
17:35 – השעה בה המשטרה תפסה אתכם ב- GTA
18:00 – השעה בה פתחתם ספרי פסיכומטרי מתוך כוונה לא לסגור אותם עד 10
19:00 – השעה בה סגרתם ספרי פסיכומטרי והלכתם לנמנמם לרבע שעה
20:00 – השעה בה קמתם מהנמנום והחלטתם שישר אחרי ארוחת ערב אתם לוקחים את עצמכם בידיים
21:10 – השעה בה מתחיל עקרות בית נואשות
22:00 – השעה בה נגמר עקרות בית נואשות ואתם הולכים לעשות דוש ולישון לקראת יום הכנה לפסיכומטרי מפרך נוסף אשר עומד לפניכם כי אתם עייפים מהלמידה


(קבוצת למידה אחרי 9 בערב. לא קל.)

לא קשה להבין איך קבוצות למידה עוזרות להתמודד עם לו"ז א-פסיכומטרי זה. הן מכניסות מסגרת והרגשת שותפות בקושי אשר מקלה על ההתמודדות עם הלמידה האינטנסיבית. גם אם חלק מחברי הקבוצה מעוניינים לעשות הפסקה ארוכה מהדרוש, לרוב אחד מחברי הקבוצה יהיה אחראי מספיק על מנת להעיר לשאר. מהבחינה הזו – של גורם מדרבן ללמוד – אין תחליף לקבוצת למידה לתלמידים שמוצאים עצמם נודדים בין הטלוויזיה למיטה ביום שהיה אמור להיות הכנה לפסיכומטרי מרוכזת.

זהו להפעם קוראים יקרים. בשבוע הבא נדון עוד קצת בנושא זה של קבוצות למידה. ועד אז – אל תשכחו לתרגל.



יום שני, 10 באוגוסט 2009

סנטנס _______ אין דה פרק אנגלית של מבחן פסיכומטרי

דה פירסט אובסטיקל טו גט טו דה פרשס...
אמממ המממ...
כן.
סליחה.
המכשול הראשון בהגעה אל הפטור הנכסף בפרק האנגלית של מבחן פסיכומטרי הוא 11-13 שאלות השלמת משפטים באנגלית. מה אפשר לומר על שאלות השלמת משפטים באנגלית של מבחן פסיכומטרי... מכירים השלמת משפטים בעברית, כמו אלו שיש באמצע פרק חשיבה מילולית של מבחן פסיכומטרי? אז זה ככה, אבל עם רק מילה אחת חסרה (שזה טוב), אבל באנגלית (שזה פחות טוב). אז מה כל זה אומר? שהשאלות השלמת משפטים באנגלית של מבחן פסיכומטרי קשות יותר או פחות מאלו של פרק חשיבה מילולית? כמו תמיד נעצבן אתכם ונאמר שאין תשובה אחת לשאלה הזו – כל תלמיד והנקודות החזקות והחלשות שלו... מה שאומר, שלשאול שאלה כמו 'מה יותר קשה – השלמת משפטים באנגלית או השלמת משפטים בעברית?' היא לא השאלה הנכונה. מה שבעצם כן יותר חשוב לשאול הוא מה הבדל בין שאלות השלמת המשפטים השונות.

ההבדל בין שני סוגי שאלות השלמת המשפטים הוא מה כל אחת מהן באה לבחון. בגדול, שאלות השלמת משפטים בפרק המילולי של מבחן פסיכומטרי באות לבחון יכולת להבין ולהתמודד עם אתגרי השפה העברית. לפיכך, לא פעם אנו רואים שאלות השלמת משפטים בפרק חשיבה מילולית בסגנון של:

_____ זליג התלמיד ______, ______ היה _____ שבץ.

א. אילולא / החליט לבוא לבחינה הפסיכומטרית בתחתוניו בלבד / יתכן ולא / גורם מורה פרטי פסיכומטרי שלו
ב. אלמלא / נרשם למסגרת קורס פסיכומטרי פרטי / יתכן ואכן / יודע שאומרים שבץ נא ולא נא
ג. במפתיע / החליט כי הוא רוצה להיות פיראט / ולכן נרשם למסגרת קורס פסיכומטרי פרטי אשר / מרחיק אותו ממטרתו ויתכן שעקב הלימודים האינטנסיביים היה גורם לו
ד. לאחר שבוע של התלבטות / עוד לא החליט / ולכן לא / צל של ספק בליבו באשר למה עליו לעשות כעת, אך אז הוא

אכן, שאלות קשות. ומתחכמות. בעיקר מתחכמות.
לעומת זאת, שאלות השלמת המשפטים בגרסתם הלועזית, כעקרון הרבה יותר פשוטות (שאלות כאלו ניתן לראות כאן). יש להשלים רק מילה אחת, ולרוב, מבחינת רמת אנגלית, מדובר ברמה קלה עד בינונית, מפולפלת בקורט גבוה. זאת מאחר ושאלות השלמת המשפטים באנגלית לא באות לבחון אם אתם יודעים את ההבדל בין המילים אילולא ואלמלא (אגב, מישהו יודע...?). הן באות לבחון רמה מסויימת של ידע באנגלית, בדגש על אוצר מילים באנגלית, הבחנה בין סוגי מילם במשפט (פועל, שם עצם, תואר וכו') ורמת דקדוק מסויימת. אין צורך להתחכם יותר מדי כאשר באים לבדוק רמת ידע מסויימת – או שיש אותה לנבחן, או שאין. במילים אחרות - ככל שרמתכם באנגלית תהיה יותר גבוהה, כך שאלות השלמת משפטים באנגלית יהיו לכם יותר קלות. אנחנו ממליצים בחום לנסות ולמצוא מורה פרטי לפסיכומטרי אשר יעזור לכם להגיע לרמת ידע ראויה לפטור. תתפלאו, אבל בעזרת ההכנה הנכונה, ניתן בהחלט להגיע אליה בתום קורס הכנה במכוני פסיכומטרי איכותים.

זהו להפעם, וכמובן, אל תשכחו לתרגל ולבקר בפורום פסיכומטרי.