מבחן הפסיכומטרי מחולק לשלושה : חשיבה כמותית, חשיבה מילולית ואנגלית. לפי הכותרות של כל חלק במבחן ניתן לראות כי יש הבדל בין שלושת החלקים שעליהם ניגשים לבחינה,אז מה למעשה המשקל של אנגלית בפסיכומטרי ואיך עוברים את החלק הזה של המבחן בהצלחה.
המבחן הפסיכומטרי בא לשקף את רמת הידיעה של השפה האנגלית ואילו המבחן בגרות הנלמד בתיכון עוסק בתחום הדקדוק של השפה,מטרת קורס פסיכומטרי לשפר את אוצר המילים בשפה האנגלית וביכולת קריאה של קטעים ברמה אקדמית – הכנה לקראת לימודים אקדמיים.
ניתן להסיק עד כה שהמבחן פסיכומטרי בודק אוצר מילים ויכולת קריאה.וזה נתון מעודד למי שהתחמק עד עתה מהדקדוק בשפה האנגלית,חשוב להיות ריאליים ולציין כי לא ניתן ללמוד שפה חדשה במשך שלושה חודשים של קורס וכאן נכנס הנושא של הכנה לפסיכומטרי שהמטרה היא הקצבת זמן יומי של שעה שעתיים לקריאת מאמרים,ספרים ועוד בשפה האנגלית,כדאי לחלק את שיטת הלימוד ל-2 חלקיםץ
בחלק הראשון של הלימוד קריאת הטקסט והבנה של הרעיון המרכזי של אותו קטעה קריאה,אין צורך להבין כל מילה שכתובה בתוך אותו קטע,כאן חשוב לנסות להבין את המילה עלידי השייכות לאותו הקטע הנקרא,בחלק השני של התרגול נתרגם את המילים שנתקלנו בהן ולא הבנו את משמעותן תוך כדי קריאת אותו הקטע, כדאי לרשום את המילים החדשות יחד עם המשפט שבו הן הוזכרו כדיי שבפעם הבאה שניתקל במילה נבין את ההקשר של המילה,התרגול בבית לפני הקורס יקל למעשה על לימוד פסיכומטרי במהלך הקורס הכנה זו היא הכרחית וחשובה.
כדי להתמודד עם החלק של פסיכומטרי באנגלית חובה לשפר קריאה ואוצר מילים,כדי להקשות על עצמנו כדאי לקרוא מאמרים אקדמיים של תחומי לימוד שונים : ביולוגיה,היסטוריה ועוד... אבל גם חשוב שתהיה התאמה בין רמת האנגלית לבין אותו הקטע הנקרא ולאט לאט להעלות את דרגת הקושי של הטקסטים וזה על מנת להתמודד עם האתגרים באנגלית בפסיכומטרי וגם כערך מוסף לשפר את האנגלית שלנו.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה