התשובה לכך ברורה – שאלות פסיכומטרי יש ללמוד לפתור היטב, ורק אחר כך ללמוד לפתור מהר. למה הכוונה? ובכן, הכנה לפסיכומטרי אינה שונה מכל טכניקה או מיומנות אחרת. דמיינו לעצמכם מתופף צעיר נלהב אשר מעוניין לנגן מהיר כברק, בדומה לגיבורו איגי דיין. כיצד לדעתכם על המתופף הצעיר ללמוד לנגן שיר מאתגר כבלדה לסוכן – ללמוד כל חלק בפני עצמו, להתאמן עליהם כדבעי ורק אז להופיע עם השיר בפני קהל, או ישר לעצום עיניים ולהתפרע על המערכת, ללא ניסיון קודם או הבנת ההיגיון והטכניקות העומדות מאחורי השיר? בוודאי שעל המתופף השאפתן להתקדם לאט, צעד אחר צעד. וכך גם בכל הקשור לתרגול פסיכומטרי!
(איגי דיין. באמת נראה לכם שהוא קופץ מעל הפופויק???)
מאחורי כל נושא המופיע במבחן הפסיכומטרי עומד היגיון מסויים וטכניקות אשר הוכחו כיעילות להתמודדות עמו. אין זה אלא מן הטבעי שתלמיד הכנה לפסיכומטרי אשר ינסה להתמודד עם שאלות הכנה לפסיכומטרי במהירות, בטרם הפנים לגמרי את טכניקות הפתרון והתאמן עליהם חזור והתאמן, יכשל כשלון חרוץ בפתרונן!
ולכן, אנא מכם, תלמידי הכנה לפסיכומטרי יקרים, עשו טובה לי, למורה פרטי לפסיכומטרי ובעיקר לכם – אל תקפצו מעל הפופיק. הפוטנציאל לקבל ציון פסיכומטרי גבוה בכל תלמיד אשר מעוניין להשקיע את הזמן הראוי להתכונן לבחינה ונתמך על ידי קורס פסיכומטרי איכותי, אולם אין מה למהר. במידה ויש לכם מדריך פסיכומטרי מקצועי ומנוסה הוא יכווין אתכם בדיוק כיצד לפתור את שיעורי הבית, ומתי להעביר את הדגש מהבנת טכניקות פתירת תרגילים למהירות פתירת תרגילים. כמובן שבכיתה מלאה וצפופה יהיה קצת יותר קשה לקבל מושג מתי יש לבצע מעבר זה, אך מורה פרטי לפסיכומטרי יכול לתת את הדגש הזה באופן המוצלח ביותר – הרי מורה פרטי לפסיכומטרי מכיר כל תלמיד לעומק, הכין לכל אחד מהם תוכנית לימודים אישית ולכן יודע מתי על כל תלמיד להתחיל להתמקד במהירות פתירה ולא בהבנת הטכניקה.
עד כאן להפעם, ואל תשכחו לתרגל.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה