יום רביעי, 23 בספטמבר 2009

סקס, סמים וגם קורסי פסיכומטרי

בפוסט הקודם העלנו לדיון את סוגיית המוסיקה בעת הכנה לפסיכומטרי או למעשה הכנה לבחינות באופן כללי. הגענו בו למסקנה הופכת העולמות כי ישנם אנשים אשר מעדיפים לקיים הכנה לפסיכומטרי עם מוסיקה, ואילו אחרים מעדיפים לקיים אותה ללא מוסיקה. היום ננסה לפתח את הנושא קצת יותר – ננסה לבחון סגנונות מוסיקליים שונים ומהי השפעתם האפשרית על תהליך הלמידה.

הפוסט יפתח בקריאה נרגשת לקוראים, בעיקר המיוטיסטים אשר דוגלים בשקט במהלך הכנה לפסיכומטרי או למידה לבחינות באופן כללי, לנסות להרפות מהקונספציות המוסיקליות המוכרות לכם. דהיינו, באם אתם גורסים כי הכנה לפסיכומטרי צריכה להתבצע בשקט או לצלילי סגנון מוזיקלי אחד – נסו בדקות הקרובות לשכוח מהעקרונות החרוטים בראשכם, ונסו להיפתח לרעיונות חדשים. הרי לא חסרים רעיונות שהוכחו כשגויים, בראשם הקונספציה כי קורס הכנה לפסיכומטרי צריך להתקיים בכיתה גדושת תלמידים (ואילו כיום ברור כי קורס פסיכומטרי פרטי או קורס פסיכומטרי בקבוצה קטנה אפקטיביים פי כמה וכמה) – רעיונות משתנים ותהליכים משתפרים כאשר אנו מרשים לרעיונות חדשים להשתלב באילו המוכרים לנו...

השאלה הראשונה שנשאל היא האם מוסיקה רועשת ומהירה עדיפה על פני מוסיקה שקטה ורגועה? תגובתם הראשונה של תלמידי פסיכומטרי רבים היא שאין על מה לדבר אפילו – מוסיקה שקטה היא מתכון בטוח לקבלת ציון פסיכומטרי גבוה - מוסיקה שקטה ורגועה נשארת ברקע, לא מוציאה מריכוז, לא משתלטת על תהליך הלימוד ועוד. כל אלו אכן נכונים, אולם על הפרנציפ ננסה להציג כאן דעה שונה רק כדי להכריח אתכם לחשוב - למוסיקה מהירה ורועשת קיימות איכויות מדהימות בעת למידה או ביצוע פעולות מושכלות, כמו עבודה או פתירת שאלות פסיכומטרי. מוסיקה מהירה ורועשת מכניסה את המוח להילוך גבוה, היא ממקדת, היא מעירה (נסו להקשיב לרגאיי יותר מחצי שעה ולא לנקר), היא מותירה את המאזין לה על הקצה, ובמחילתכם יחטא המשפט הבא ברוחניות מסויימת (שכעקרון אין לה מקום במסגרת קורס הכנה לפסיכומטרי) – למוסיקה קצבית אנרגיות מאוד גבוהות אשר מועברות למאזין וממריצות אותו. במילים אחרות, נסו לקיים הכנה לפסיכומטרי לצלילי מוסיקה מהירה ואנרגטית. אם לא ילך – לא הפסדתם כלום. אך אם זה יצליח, הרווחתם עזר לימודי מהמעלה הראשונה שעשוי להביא לכם ציון פסיכומטרי גבוה. וכמובן אל תשכחו לדווח לנו על ממצאיכם בפורום פסיכומטרי שלנו.

שאלה חשובה נוספת שיש לענות עליה בטרם פותחים את רשימת ההשמעה שבמחשב – מה עדיף, מוסיקה מתוחכמת או מוסיקה פשוטה בעת הכנה לפסיכומטרי? במילים אחרות – בריטני או ג'אז? מרביתם של תלמידי הפסיכומטרי יטענו בתוקף כי מוסיקה פשוטה היא העדיפה יותר לקיום הכנה לפסיכומטרי, פשוט מאחר ומוסיקה שכזו קלה יותר להאזנה ולא דורשת את מלוא תשומת הלב שלנו. הפעם אתמוך בשמחה במגמה הרווחת ואף אחזק אותה – כאשר אנו שומעים מוסיקה מתוחכמת, דהיינו בעלת שינויי קצב רבים, בעלת סולואים קורעי נשמה ומיתר בני 17 דקות, בהם נעשה שימוש בהרמוניות שופרא-דשופרא ואקורדים יא-בא-באי הריכוז שלנו נמשך למוסיקה יותר מדי פעמים. למה הכוונה? האוזן איננה שונה בהרבה מהעין. נדמיין לעצמו את התמונה הבאה – מורה פרטי לפסיכומטרי מדבר עם זליג התלמיד. מבטו של זליג מרוכז במורה פרטי לפסיכומטרי שלפניו, אולם לפתע מגיח מורה פרטי לפסיכומטרי שני מהחדר ומנופף לזליג לשלום. עיניו של זליג נמשכות לתנועה הפתאומית מאחר והיא שברה את הסולידיות של המחזה שהיה לפניו. כך גם עם האוזן – כאשר אנו שומעים דבר מה פתאומי או מעניין תשומת הלב שלנו מתמקדת בו – והריכוז הולך הלאה מהתמקדות בספרי פסיכומטרי. לפיכך מומלץ בחום למצוא מוסיקה לא מורכבת מדי אשר לא תסיח את דעתכם מהחשוב ביותר – ספרי פסיכומטרי בהם שאלות רבות ומרובות והמפתח להצלחתכם האקדמאית.

לסיום נעשה עליהום לכל הפוסט הזה – כל האמור לעיל הינו רק המלצות אשר תפקידן לעורר את חשיבתכם. אתם מוזמנים לנסות את הסגנונות דלעיל, אולם מומלץ עוד יותר לכל אחד לנסות למצוא לעצמו סגנונות מוסיקאליים שונים במהלך הלמידה ולראות כיצד הם עובדים עבורו. כמו כן, באם אתם נוהגים להקשיב למוסיקה בעת הכנה לפסיכומטרי, נסו הפעם ללמוד לבחינה הפסיכומטרית בלעדיה. אולי תגלו שבעצם אתם לומדים פי כמה וכמה יותר טוב לצלילי המזגן...

עד כאן להפעם. אל תשכחו לתרגל.
וחשוב מאוד לזכור - מטאל שולללללטטטטט!!!!!!!!!11

תגובה 1: