רק שתדעו, אין עוד מורה פרטי לפסיכומטרי כמוה בכל העולם! היא האמפראטורית השולטת ביד קשה על בעיות הספק, היא הקליאופטרה שמסובבת את האנטוניוס של שאלות הניסוח מחדש באנגלית, היא האושו האומרת לכל שאלות השלמת המשפטים שהמפתח להארה טמון במשהו עם מבטא הודי שלא כל כך ברור מהו אבל לא נעים לשאול כי כבר שאלת כמה פעמים ולכן אתה מתבאס כי אתה ממש רוצה להגיע להארה וכו', אבל ממש לא ברור מה היא אמרה... למרות שהדר דווקה מדברת ברור, אפילו תשאלו את התלמידים שלה, אין לה מבטא הודי בכלל. טוב, אולי קצת. בכל מקרה, אם כבר הכנתם את רשימת ההשמעה, יש מצב שכל הקונספציה תתפוצץ לכם עכשיו בפרצוף!
סקריבוס: הדר, יש לך ניסיון רב שנים בעסקי הלימודים, הן כתלמידה וסטודנטית באוניברסיטה והן בתור מורה פרטי לפסיכומטרי. מה את חושבת על כל הקונספט הזה של הקשבה למוסיקה תוך כדי הכנה לבחינה?
הדר: כעקרון אין לי בעיה עם זה, להפך – פעמים רבות הקשבה למוסיקה הופכת את חוויית הלמידה למהנה יותר. דווקא בעת הכנה לפסיכומטרי אני לא ממליצה על זה.
סקריבוס: האמנם? מדוע?
הדר: חלק ניכר ממטרתה של הכנה לפסיכומטרי הוא דימוי הבחינה עצמה, שבה, כידוע, אין מוסיקת רקע. מי שיתרגל ללמוד למבחן הפסיכומטרי עם מוסיקה עשוי למצוא את עצמו בבעיה בבחינה – הוא עשוי ליצור לעצמו מצב בו ללא מוסיקה הוא לא מסוגל להתרכז בפתירת שאלות פסיכומטרי.
סקריבוס: אה, כמו אנשים שמתרגלים לאכול חומוס עם כל דבר ואז יום אחד הם טועמים קבב בלי שליכטת חומוס עליו והוא לא טעים להם?
הדר: אררר... בערך, כן.
סקריבוס: זו ראיה מעניינת אודות הכנה לפסיכומטרי, מאוד ספרטנית, מאוד נחושה. איי היר יו סיסטר. יש לך עוד עצות באותו הקשר?
(ע"פ אסכולת הדר לאיזו מוסיקה יאזינו החבר'ה האלה בעת הכנה לפסיכומטרי???)
הדר: כן. לא רק שאני ממליצה לא ללמוד לפסיכומטרי עם מוסיקה, אני ממליצה לנסות ליצור תנאים כמה שיותר דומים לאלו שיהיו בבחינה. כלומר אני אמליץ לשבת על שאלות פסיכומטרי שלוש וחצי שעות בכל פעם.
סקריבוס: שלוש וחצי שעות?!? פיייי #$% אמק...
הדר: כמובן שאני לא מצפה מאף אחד שעל ההתחלה ישב כל כך הרבה. מדובר בתהליך אותו יש לבנות בהדרגה – להתחיל עם שעה, שעה וחצי, וכל פעם להעלות קצת את משך הזמן בו יושבים לקיים הכנה לפסיכומטרי. אגב, על מנת לדעת איך לבנות את התהליך נכון אני ממליצה להתייעץ עם מורה פרטי לפסיכומטרי שכבר הכין תוכניות למידה אישיות לתלמידים בעבר.
סקריבוס: יא פאפיטו... אני ממש שמח שכבר עשיתי פסיכומטרי לפני אלפי שנים בשנת 99'... אני יכול להעיד על עצמי שבזמנו מערכת הסטריאו פעלה שעות נוספות, ולמעשה גם לאחר מכן בעת לימודי האקדמאים.
הדר: ובכן, באמת נגעת בעוד נקודה מעניינת – פיתוח הרגלי למידה. אנשים רבים עושים קורס פסיכומטרי לאחר שנים רבות בהן הם לא למדו בשום מסגרת רשמית כלשהי, ולפני תחילת דרכם האקדמאית. הכנה לפסיכומטרי יכולה לשמש כהתחלה חדשה, החודשים הראשונים של מספר שנים של לימוד אינטנסיבי. לפיכך אני רואה בימי קורס פסיכומטרי כימים אותם ניתן לנצל לפיתוח הרגלי למידה נכונים. מי שלא ישמע מוסיקה בעת הכנה לפסיכומטרי יתרגל שלא לשמוע מוסיקה בעת למידה לבחינות ברמה אקדמאית, שגם בהן לרוב אין מוסיקה.
סקריבוס: אלא אם לומדים בפקולטה למוסיקה.
הדר: אררר... כן.
סקריבוס: אבל רגע, לפי מיטב זכרוני לפני מספר שורות אמרת " כעקרון אין לי בעיה עם זה, להפך – פעמים רבות הקשבה למוסיקה הופכת את חוויית הלמידה למהנה יותר". אני מבין שזה אומר שלמרות הכל גם לך יש הרגלי למידה מוזיקליים.
הדר: אררר... אמממ... כן.
סקריבוס: אה, מצויין, אז יש על מה לדבר לקראת סיום הראיון! למה את נוהגת להאזין בעת לימודיך?
הדר: לרוב אני מאזינה רק מוזיקה ולא דיבורים ברדיו (כלומר לא זהבי – ס.פ.). אני גם משתדלת להאזין למוזיקה שאני מכירה טוב, כי זה לא דורש ממני ריכוז, לא מסיח את דעתי ונשאר ברקע. אני גם לא שמה את המוסיקה בווליום גבוה מדי, כי זה מסיח את הדעת מהלימודים.
תודה רבה לך הדר, ותודה רבה גם לכם, הקוראים הנפלאים. נקנח באתגר השבוע – מה המאכל האהוב על הדר??? הקוראים אשר יענו נכונה על האתגר יזכו בשיעור פסיכומטרי חינם וערכת סימולציות חינם עד הבית!
תשובות ניתן לשלוח לכתובת info@onexone.co.il
זהו להפעם, ואל תשכחו לתרגל!